Головна Новини Бізнес економіка Стало відомо, скільки м'яса і риби може придбати українець на середню пенсію
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки м'яса і риби може придбати українець на середню пенсію

Купівельна спроможність українських пенсіонерів збільшилася

23 серпня 2019, 11:06 comments3287
Поділіться публікацією:
Стало відомо, скільки м'яса і риби може придбати українець на середню пенсію

В Україні за перші шість місяців цього року середній розмір пенсії зріс на 13,6%. Купівельна спроможність серед людей похилого віку також збільшилася, повідомив голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко.

За його словами, середній показник пенсії за віком, станом на 1 січня 2019 року, склав 2648 гривень, а станом на 1 липня — 3009 гривень.

"За підсумками цього року у пенсіонерів збільшилася купівельна спроможність. Це насамперед пов'язано зі зростанням середнього розміру пенсії за перше півріччя 2019 року на 13,6%, тоді як вартість м'ясного кошику з початку року зросла всього на 1,6%", — йдеться в повідомленні.

Асоціація постачальників торговельних мереж провела своє дослідження, а саме встановила ціни на м'ясні продукти, саме в той момент, коли українським пенсіонерам виплачують їх законну пенсію за віком.

На свою середню пенсію за віком пенсіонер у січні 2019 року міг придбати 36 кілограм риби, а в липні — 38 кг. А це на 6%, або на 2 кг більше. Дозволити собі вареної ковбаси ще в січні пенсіонер міг 28 кілограмів, а на початку липня — 30 кг. Саме стільки кілограм вареної ковбаси дорівнювала і зараз дорівнює щодо середньої пенсії в Україні.

"Середня пенсія дозволяла придбати в січні 22 кілограми свинини, а через півроку — 24 кг. Це на 9%, або на 2 кг більше. Після Нового року пенсія дозволяла придбати 26 кілограм курячого філе, а на початку другого півріччя — 30 кг. Збільшення склало 15%, або 4 кг", — написав експерт.

Ще українець на свою середню пенсію за віком міг придбати в січні цього року — 20 кілограм яловичини, а в липні — 23 кілограми. Це на 15% більше, або на три кілограми.

"Сало стало найбільш доступним видом м'яса для українського пенсіонера. 30 кг на початку року і 35 кг — у середині літа. Купівельна спроможність підвищилася на 17%, або на 5 кг", — зазначив Олексій Дорошенко.

Як писало видання "Коментарі" раніше, у семи областях України пенсіонери отримують найвищі пенсії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!