Головна Новини Бізнес економіка Кабінет міністрів змінив постанову про виплату пенсій переселенцям
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабінет міністрів змінив постанову про виплату пенсій переселенцям

На сьогоднішній день, розмір не виплачених пенсій переселенцям дорівнює 600 мільйонам гривень

29 серпня 2019, 16:26 comments18574
Поділіться публікацією:
Кабінет міністрів змінив постанову про виплату пенсій переселенцям

Кабінет міністрів України вніс зміни до постанови про виплати пенсій громадянам, що проживають на окупованій території Донецької і Луганської областях. Про це, посилаючись на інформацію з урядового порталу, повідомляє видання "Мінфін".

У новій постанові, прийнятій 21 серпня, йдеться про те, що виплата пенсій переселенцям буде відбуватися згідно з нормами, затвердженими Пенсійним фондом України (ПФ). Станом на сьогодні, ці норми ще відсутні.

Процес отримання виплат тепер такий: переселенці, разом із заявою про призначення пенсії, а також документом, що засвідчує особистість, звертаються до найближчого відділення Пенсійного фонду. Його співробітники повинні будуть провести ідентифікацію особи клієнта та перевірити правильність всіх даних, порівнявши їх з базою ПФ і Єдиним реєстром внутрішньо переміщених осіб. Лише після цього співробітник Пенсійного фонду зможе допомогти з оформленням пенсії.

"Переселенці ще довго не зможуть отримати своїх пенсій, так як ПФ, через формування нового уряду, поки що не затвердив норм, згідно з якими буде проходити оформлення виплат", — впевнені волонтери організації "ДонбасЅОЅ".

Варто зазначити, що станом на сьогодні, сума не виплачених пенсій переселенцям дорівнює позначці в 600 млн грн.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомило, що прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, з 1 липня 2019 року підвищено на 67 грн до 1564 грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!