Головна Новини Бізнес економіка Фонд гарантування розповів, скільки вкладів українці тримають у банках
commentss НОВИНИ Всі новини

Фонд гарантування розповів, скільки вкладів українці тримають у банках

Повністю захищені вклади 98,5% вкладників, на яких поширюються гарантії Фонду

30 серпня 2019, 21:52 comments3107
Поділіться публікацією:
Фонд гарантування розповів, скільки вкладів українці тримають у банках

За станом на 1 серпня 2019 року сума вкладів фізичних осіб в банках-учасниках Фонду гарантування вкладів становила 440,8 млрд грн, тоді як на 1 липня 2019 року цей показник становив 451,9 млрд грн.

Про це повідомила прес-служба ФГВФО.

Із загальної суми вкладів фізичних осіб на початок серпня 2019 року:

- вклади в національній валюті – 249,8 млрд грн;

- вклади в іноземній валюті – 191,0 млрд грн.

Повністю захищені внески (у розмірі від 10 грн до 200 000 грн) 98,5% вкладників, на яких поширюються гарантії Фонду. Гарантіями Фонду повністю покривається по сумі 43,3% вкладів, становить 190,7 млрд грн.

При здійсненні виплат за вкладами в іноземній валюті вони перераховуються у гривні за офіційним курсом, установленим Національним банком України на день початку процедури виведення Фондом банку з ринку та здійснення тимчасової адміністрації.

Як повідомляли "Коментарі", Фонд гарантування вкладів фізичних осіб має намір стягнути з колишніх власників збанкрутілих банків та пов'язаних з ними осіб 80 млрд грн для погашення заборгованості за вимогами кредиторів. "На сьогодні сума пред'явлених вимог перевищує 80 млрд гривень, але поки що жодного рішення суду на нашу користь, немає", — сказала директор-розпорядник фонду Світлана Рекрут. Фонд, за її словами, запропонує новому складу Верховної Ради передбачити в законодавстві механізм досудового врегулювання боргу. "Тобто, або ми йдемо в суд і забираємо все майно, або колишній власник використовує інструмент погашення боргу, зберігаючи майно і залишки репутації", — пояснила Рекрут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!