Головна Новини Бізнес економіка Українській гривні виповнилося 23 роки
commentss НОВИНИ Всі новини

Українській гривні виповнилося 23 роки

Грошова реформа 1996 року тривала всього 2 тижні

2 вересня 2019, 10:50 comments2235
Поділіться публікацією:
Українській гривні виповнилося 23 роки

Рівно 23 роки тому, 2 вересня 1996 року була розпочата грошова реформа з обміну карбованців на гривні. Про це йдеться на сторінці Національного банку України в Facebook.

Грошова реформа тривала в період з 2 по 16 вересня 1996 року. За цей період громадяни повинні були змінити наявні рублі на нові банкноти – гривні. Обмін відбувався за таким принципом: 1 гривня дорівнювала 100 тисяч карбованцям. Після цього, вже 16 вересня єдиним засобом платежу на території України стали гривні.

Варто зазначити, що на момент обміну коштів в обороті знаходилося близько 338 трлн. крб. В день остаточного завершення грошової реформи, Національний банк ввів в обіг понад 3,1 млрд грн.

Згідно з даними НБУ, на сьогоднішній день ситуація значно змінилася. Так, наприклад, тепер в обігу налічується 393 млрд грн., з яких 2,4 млрд грн. – в монетах по 50, 25 і 10 коп.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що з початку поточного року українська гривня зміцнилася по відношенню до американського долара на 9,1%, що є найкращим показником серед світових валют.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!