Головна Новини Бізнес економіка Банки масово почали скорочувати ставки за депозитами в доларах
commentss НОВИНИ Всі новини

Банки масово почали скорочувати ставки за депозитами в доларах

Українські банки залишили колишніми процентні ставки за депозитами в євро та гривні

2 вересня 2019, 12:12 comments1848
Поділіться публікацією:
Банки масово почали скорочувати ставки за депозитами в доларах

Впродовж минулого тижня, в період з 27 по 30 серпня стала помітною тенденція щодо зниження процентних ставок по депозитах у доларах. Про це йдеться в аналітичному аналізі порталу Liga.net.

Відзначено, що зниження ставок характерно не всім вкладами в доларах. Мова йде лише про короткі депозити, які були оформлені менше ніж на півроку.

На сьогоднішній день, середня процентна ставка за депозитами у доларах терміном від 3 до 6 місяців, дорівнює 2,21% річних. Ще тиждень тому ця позначка була на 0,71% вище.

Зміни не торкнулися тільки тих вкладів, які були оформлені терміном до 1 місяця. Станом на сьогодні банки пропонують розмістити такий депозит під 1,21% річних.

Що стосується, наприклад, депозитів в інших валютах, таких як гривня чи євро, то в їх відношенні істотних змін зроблено не було. Ставки за вкладами у євро залишилися без змін, у гривні — впали на 0,01%.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що оптимістичні очікування зберігаються в українських банкірів щодо припливу депозитів і приросту портфелю кредитів населенню і бізнесу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!