Бюджет України недоотримав 9% від запланованого доходу за серпень

За минулий період 2019 року до держбюджету України "не дійшло" понад 9 млрд грн

Згідно з результатами за серпень 2019 року Державний бюджет України недоотримав 9% від запланованої суми. Про це повідомляє Державна казначейська служба.

Згідно з наявними даними, на казначейський рахунок України минулого місяця надійшло 87,59 млрд грн. Це на 9% менше суми, яка повинна була надійти в казну. Мова про 96,2 млрд грн. Тобто, в серпні 2019 року Державний бюджет недоотримав понад 9 млрд грн.

Спираючись на надані дані казначейством, подібна ситуація вже стала тенденцією. Незважаючи на досить значні суми, які в останні місяці надходять у скарбницю, з початку року Україна недоотримала 4,5% від запланованих доходів. В даному випадку, це 9,2 млрд грн, які по інформації Розрахункової палати України "не дійшли" до держрахунку через властиве зміцнення гривні.

Варто згадати, що Мінфін не раз критикував НБУ за те, що він допустив таке солідне зміцнення гривні. В Нацбанку, в свою чергу, кажуть, що не можуть перешкодити зміцненню гривні, так як це може негативно вплинути на довіру іноземних інвесторів до України.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що за 2019 року Державний бюджет України недоотримав 5,1 млрд гривень податків.