Головна Новини Бізнес економіка Країни Євросоюзу відмовилися купувати українські овочі та фрукти
commentss НОВИНИ Всі новини

Країни Євросоюзу відмовилися купувати українські овочі та фрукти

1 вересня вступила в силу директива 2019/523, що забороняє ввезення овочів і фруктів на територію ЄС

4 вересня 2019, 17:27 comments7763
Поділіться публікацією:
Країни Євросоюзу відмовилися купувати українські овочі та фрукти

Країни-члени Європейського союзу відмовилися купувати українські овочі та фрукти. Про це повідомляє видання "Обозреватель", посилаючись на дані Української плодоовочевої асоціації (УПОА).

Починаючи з 1 вересня 2019 року, Євросоюз припинив імпорт українських овочів і фруктів. Зокрема, мова йде про томати і яблука. Однак в УПОА відзначили, що список заборонених до ввезення на територію європейських країн продуктів, може незабаром властиво збільшитися.

"Підтвердження про те, що ЄС припинив купівлю томатів та яблук українського виробництва, надійшло нам одночасно від кількох компаній-експортерів", — коментує ситуацію директор з розвитку Української плодоовочевої асоціації Катерина Звєрєва.

Причина заборони – початок дії директиви 2019/523. Вона полягає в тому, щоб забезпечити безпеку країн ЄС від ввезення на їх територію карантинних організмів, які можуть включати овочі. Так як України не є країною, імпорт продуктів з якої дозволено, Єврокомісії знадобиться час для перевірки овочів і фруктів на предмет небезпечних організмів, щоб відновити їх постачання в країни Заходу.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Євросоюз розробив програму протидії як торговим діям президента США Дональда Трампа, так і американським технологічним корпораціям, включаючи Google, Apple, Amazon, Microsoft і Facebook.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!