В Україні можуть внести зміни в правила продажу українцями нерухомості та автомобілів

Податок необхідно буде сплачувати тим, хто протягом одного року продасть три і більше об'єктів рухомого або нерухомого майна

Незабаром правила продажу рухомого та нерухомого майна в Україні можуть бути змінені. Уряд має намір збільшити податок для фізичних осіб, які хочуть продати квартиру або автомобіль. Про це йдеться у відповідному законопроекті, передає "Ліга.Закон".

Пропозиція щодо підвищення податку для фізичних осіб, у вигляді законопроекту, було внесено головою Комітету податкової та митної політики Верховної Ради України Ніною Южаніною.

За наявними даними, уряд має намір змінити податок, який продавець рухомого або нерухомого майна повинен буде сплатити після проведення операції. Мова йде про 18% від вартості житла або транспортного засобу. Відзначено, що такий податок необхідно буде сплатити лише за умови, що це третій або четвертий об'єкт нерухомості, який громадянин продає на протягом одного звітного періоду.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що попит на курортну нерухомість за кордоном серед українців зріс, як мінімум, на 10%.