Головна Новини Бізнес економіка Дослідження: контрабанда і офшори - основні причини, по якій скарбниця недоотримує грошей
commentss НОВИНИ Всі новини

Дослідження: контрабанда і офшори - основні причини, по якій скарбниця недоотримує грошей

Видача зарплати в "конвертах" позбавляє держбюджет додаткових 70 млрд грн щорічно

9 вересня 2019, 13:20 comments2990
Поділіться публікацією:
Дослідження: контрабанда і офшори - основні причини, по якій скарбниця недоотримує грошей

Державний бюджет України щороку недоотримує сотні мільярдів гривень. Найбільш великі втрати казна несе через офшори, контрабанду та виплату заробітної плати "в конвертах". Про це йдеться в дослідженні Інституту соціально-демократичної трансформації (ІСДТ).

Згідно з наявними даними, проведення різноманітних контрабандних схем, обходиться держбюджету України у 63-93 млрд грн. За оцінкою експертів, щороку в Україні здійснюється контрабандних операцій на суму до 300 млрд грн.

Одна з основних причин, по якій скарбниця недоотримує коштів, виведення грошей компаніями в "низькоподаткові" зони. Загальний масштаб офшорних схем, згідно з результатами дослідження, дорівнює сумі від 120 до 200 млрд грн.

Виплата заробітної плати "в конвертах" — ще одна складова дослідження ІСДТ. Через наявніть такого способу отримання доходу, держбюджет втрачає близько 74 млрд грн.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що за минулий місяць бюджет країни поповнився на 12 млрд грн, і таким чином досяг позначки в 60 млрд грн, що є одним з найвищих показників в історії незалежної України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!