Головна Новини Бізнес економіка Держстат: ціни в Україні знижуються третій місяць поспіль
commentss НОВИНИ Всі новини

Держстат: ціни в Україні знижуються третій місяць поспіль

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, в серпні була зафіксована інфляція

9 вересня 2019, 19:18 comments2161
Поділіться публікацією:
Держстат: ціни в Україні знижуються третій місяць поспіль

У серпні ціни на різноманітні продукти і товари в Україні "впали" на 0,3%. Таким чином, дефляція в країні триває вже третій місяць поспіль. Про це повідомляє Державна статистична служба.

У порівнянні з липнем, у серпні ціни впали на 0,3%. Зокрема, властиво подешевшали продукти харчування. Вартість овочів знизилася на 9%, овочів – 8,4%, цукру – 2%. Ціна яйців, у свою чергу, зросла на більш ніж 30%.

"У той час як продовольчі товари дешевшають, акцизні – ростуть. Наприклад, алкоголь і сигарети зросли на 0,8%", — йдеться в повідомленні Держстату.

В даному контексті варто зазначити, що в серпні було помічено властиве зниження вартості на одяг і взуття (2%), комунальні послуги (0,9%) і газ (4,5%).

Зазначено, що, якщо, наприклад, порівнювати ціни з серпнем аналогічного періоду 2018 року, то в минулому місяці була зафіксована інфляція. В цілому, за рік ціни в Україні зросли майже на 9%.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Укрзалізниця з 1 вересня вводить новий коефіцієнт індексації до тарифів на перевезення пасажирів у внутрішньому повідомленні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!