Головна Новини Бізнес економіка Агрохолдинг МХП розвиває економіку України
commentss НОВИНИ Всі новини

Агрохолдинг МХП розвиває економіку України

Холдинг "Миронівський хлібопродукт", заснований і очолюваний відомим українським бізнесменом Юрієм Косюком, працюючи на ринках 80 держав світу і будучи основним постачальником курятини в ЄС, за рік приніс в Україну сотні мільйонів доларів валютної виручки

10 вересня 2019, 11:37 comments2687
Поділіться публікацією:
Агрохолдинг МХП розвиває економіку України

"Миронівський хлібопродукт" опублікував актуальні зведені цифри своїх економічних показників, які свідчать про динамічне зростання компанії.

Зокрема, агроіндустріальний холдинг МХП протягом двох років подвоїв витрати на оплату праці своїх співробітників. Якщо в 2016 році фонд оплати праці на 30 підприємствах МХП в 14 регіонах України становив 2,33 млрд грн, то за підсумками 2018 року на зарплати співробітників пішло 4,48 млрд грн. За 6 місяців поточного року один з найбільших роботодавців країни, на підприємствах якого зайняті понад 28 тисяч співробітників, направив на оплату праці більше 2,34 млрд грн.

Також за підсумками 2018 року в порівнянні з попереднім періодом холдинг сплатив місцевих і соціальних податків більше на 48% завдяки підвищенню ефективності, збільшення масштабів виробничої діяльності та обсягів продажу на внутрішньому та зовнішньому ринках. Найбільше податкових надходжень від МХП в місцеві бюджети забезпечив податок на доходи фізичних осіб, сплачений підприємством за своїх працівників: платежі холдингу з ПДФО за минулий рік склали понад 1,12 млрд грн.

"МХП тісно співпрацює з усіма зацікавленими сторонами: споживачами, партнерами (клієнтами), місцевими громадами, інвесторами. Наші співробітники — це мешканці сіл та міст, де компанія веде свою діяльність. Ми постійно на зв'язку з місцевими громадами. МХП дотримується принципів сталого розвитку і партнерства, залучаючи громади до спільних проектів. Працюючи разом, ми можемо поліпшити якість життя в регіонах, забезпечуючи сталий розвиток як МХП, так і України", — пояснює тісний зв'язок діяльності МХП з інтересами локальних громад Юрій Косюк на зустрічі з інвесторами.

В розвиток регіонів країни протягом 2018-го і першої половини 2019 року холдинг інвестував понад 262 млн гривень в рамках проектів корпоративної соціальної відповідальності: ремонт доріг, шкіл та садочків, облаштування соціальної інфраструктури загального користування, медична допомога в селах, матеріальна допомога молодим сім'ям з дітьми. МХП фактично добровільно бере на себе соціальні зобов'язання в регіонах, звідки до появи цих підприємств люди постійно виїжджали на заробітки в Польщу або Чехію.

У 2016 році на КСВ-проекти компанія інвестувала близько 67,5 млн грн. У 2017 році — 94 млн. Сьогодні ж ця сума перевищила 200 млн. наприклад, на будівництво, ремонт дитячих садків і шкіл було виділено 41 млн, ще 57 млн були спрямовані на спортивні та культурні заходи, розвиток місцевої інфраструктури. Не менші суми йдуть на підтримку місцевого бізнесу, тому жителі регіонів присутності підприємств МХП бачать в холдингу насамперед надійного партнера.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!