Головна Новини Бізнес економіка Зміни в Податковий кодекс: рента для українських металургів стане в 9 разів вище, ніж у Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Зміни в Податковий кодекс: рента для українських металургів стане в 9 разів вище, ніж у Росії

Законопроект 1210 збільшить рентну навантаження на українські металургійні підприємства до 22%

10 вересня 2019, 12:16 comments1542
Поділіться публікацією:
Зміни в Податковий кодекс: рента для українських металургів стане в 9 разів вище, ніж у Росії

У разі прийняття змін до Податкового кодексу України, передбачених законопроектом №1210 від 30.08.2019, які стосуються оподаткування видобутку залізної руди, частка рентних платежів по відношенню до комерційної прибутку металургійних підприємств України істотно перевищить аналогічний показник в інших країнах з розвиненим металургійним виробництвом. Про це йдеться в аналітичній записці консалтингового агентства PricewaterhouseCoopers.

За оцінкою експертів, середній показник частки рентних платежів по відношенню до прибутку в таких країнах як Австралія, Бразилія, Канада, Казахстан, Індія, Китай та ін, становить 10,3%. В той водночас в Україні, у разі впровадження запропонованих змін в Податковий кодекс, ця частка складе 22%.

Якщо говорити про показники окремих країн, то зараз австралійські підприємства віддають 11,4% прибутку на рентні платежі, індійські – 12,7%, бразильські – 8,5%, канадські – 8,4%, китайські – 4,4%, а російські – всього 2,5%, наводять дані в PWC.

picture



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!