Головна Новини Бізнес економіка В Україні в останній раз планується Держбюджет на один рік
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні в останній раз планується Держбюджет на один рік

Державний бюджет на 2021 рік вже буде передбачати планування на три роки

16 вересня 2019, 08:23 comments2456
Поділіться публікацією:
В Україні в останній раз планується Держбюджет на один рік

Державний бюджет на 2021 рік буде передбачати планування на три роки (середньострокове бюджетне планування). Про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

“Наступні кілька років Україна як держава повинна віддати величезну кількість грошей. Наша стратегія полягає в тому, щоб з кожним роком це навантаження було менше. Тобто кожен рік ми повинні не нарощувати борги, а їх зменшувати. Це неможливо зробити за один рік. Нам потрібно спланувати це на якийсь середньостроковий або довгостроковий період", – підкреслив Гончарук.


Він уточнив, що наступний бюджет буде передбачати трирічне планування.

“Коли ми будемо подавати бюджет на 2021 рік, то він вже буде базуватися на новому документі, який буде називатися бюджетна декларація і буде передбачати планування на три роки. Тому в цьому році ми останній раз плануємо бюджет на рік вперед. В наступному році це планування має бути спочатку середньострокове, ми повинні подивитися на три роки вперед, як це роблять нормальні країни. А після цього будемо говорити, в межах цих трирічних планів ми бачимо проходження наступного року", – сказав він.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", згідно з результатами за серпень 2019 року Державний бюджет України недоотримав 9% від запланованої сумиЗгідно з наявними даними, на казначейський рахунок України минулого місяця надійшло 87,59 млрд грн. Це на 9% менше суми, яка повинна була надійти в казну. Мова про 96,2 млрд грн. Тобто, в серпні 2019 року Державний бюджет недоотримав понад 9 млрд грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!