Головна Новини Бізнес економіка У Єврокомісії сказали, коли і де відбудуться газові переговори
commentss НОВИНИ Всі новини

У Єврокомісії сказали, коли і де відбудуться газові переговори

Після переговорів буде зустріч з пресою

16 вересня 2019, 15:33 comments2506
Поділіться публікацією:
У Єврокомісії сказали, коли і де відбудуться газові переговори

Тристоронні газові переговори (Єврокомісія — Україна — Росія) пройдуть у Брюсселі 19 вересня. Про це заявила прес-секретар Єврокомісії Анна-Кайса Ітконен, повідомляє "Укрінформ".

"19 вересня, в четвер у Брюсселі відбудуться тристоронні переговори під головуванням віцепрезидента Єврокомісії (Мароша Шефчовича) за участю України і Росії. По обіді відбудеться зустріч з пресою, тож нам варто дочекатися поновлення переговорів (щоб отримати подальшу інформацію)", — зазначила Ітконен.

При цьому представник ЄК не стала коментувати повідомлення російських ЗМІ про те, що Україна, приєднавшись до газової директиви ЄС, нібито буде зобов'язана продовжувати транзит російського газу в Європу навіть без нової угоди з "Газпромом".

"Треба дочекатися результатів переговорів. Йдеться про транзит, про анбандлінг (розукрупнення), про взаємопоєднання мереж, про ціноутворення, – учасники мають намір обговорити всі ці питання", — сказала Ітконен.

Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше Єврокомісія запропонувала Росії та Україні укласти новий договір про транзит газу на 10 років з початку 2020 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!