Головна Новини Бізнес економіка Законопроект про ринок землі обіцяють подати в Раду протягом двох тижнів
commentss НОВИНИ Всі новини

Законопроект про ринок землі обіцяють подати в Раду протягом двох тижнів

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства обіцяє виконати доручення президента Володимира Зеленського та подати закон в парламент до 1 жовтня

17 вересня 2019, 16:19 comments1896
Поділіться публікацією:
Законопроект про ринок землі обіцяють подати в Раду протягом двох тижнів

Законопроект про ринок землі, який передбачає доступ до купівлі землі фізичним і юридичним особам-резидентам України, повинні подати до Верховної Ради до 1 жовтня. Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький, передає Економічна правда.

Він зазначає, що державні землі будуть продаватися через аукціони. Обмеження по концентрації землі буде 15% у межах області та 0,5% у межах країни для пов'язаних осіб.

Продавати на аукціонах будуть тільки землю, зареєстровану в кадастрі. Висоцький заявляє, що до середини 2020 року планується заповнити земельний кадастр на 85%, зараз же він наповнений на 75%.

Видання "Коментарі" писало, що нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив, що мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення буде знято до кінця 2019 року.

У свою чергу, прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що після відкриття ринку землі в Україні придбання сільгоспземель іноземцями буде можливе за умови реєстрації юридичної особи в Україні та сплати податків у бюджет держави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!