В Одесу повертаються лайнери великих круїзних компаній

Одеський порт очікує 17 заходів круїзних лайнерів у 2021-2022 рр

Представники Одеського морського порту під час виставки круїзної індустрії Seatrade Europe 2019 у Гамбурзі домовилися про додаткові 6 заходжень лайнерів у 2021 році і ще 2 заходи у 2022 році. Про це повідомляє прес-служба адміністрації Одеського порту.

"Одесити провели близько 12 зустрічей з представниками різних департаментів круїзних ліній Costa Cruises, Royal Caribbean Cruises, Holland America Line, Silversea Cruises, Noble Caledonia та ін. Завдяки цим переговорам ми можемо розраховувати у 2021 р., крім заявлених 11 суднозаходів, ще додатково на 6 і на 2 додаткові заходження в 2022 р.", – зазначив начальник адміністрації порту Ігор Ткачук.

У повідомленні наголошується, що прогнози на наступні роки сприятливі.

У 2021-2022 рр. у Чорноморський регіон обіцяють повернутися багато великих круїзних компаній. Це хороша новина і для Одеського порту, адже частина лайнерів повернеться в Україну.

Зокрема, Silversea Cruises збираються повертатися в Одесу в 2021 р. (судно Silver Shadow). Директор з планування маршрутів компанії Royal Caribbean Крістофер Аллан повідомив, що крім чотирьох вже заявлених заходів, очікується ще 3 додаткових заходи лайнерів компанії Azamara Cruises в 2021 р., а також про ймовірність заходу лайнера компанії Celebrity Cruises в 2022 р.

Директор наземних операцій компанії Noble Caledonia Джеймс Бучэнэн розказав про повернення суден компанії в Чорноморський регіон, починаючи з 2021 р. (лайнер Caledonian Sky).

У той же час, деякі компанії поки відкладають заходи в Одесу. Наприклад, Holland America Line і Celestyal Cruises.