Головна Новини Бізнес економіка Fitch і и S&P повисили рейтинг "Метінвесту"
commentss НОВИНИ Всі новини

Fitch і и S&P повисили рейтинг "Метінвесту"

Міжнародні агенства після підвищення країнової стелі України підвищили рейтинг гірничо-металургійної групи

18 вересня 2019, 12:40 comments1686
Поділіться публікацією:
Fitch і и S&P  повисили рейтинг "Метінвесту"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгострокові рейтинги дефолту емітента гірничо-металургійної групи "Метінвест" і рейтинги її єврооблігацій до рівня "BB-" з рівня "B ", прогноз стабільний.

В агентстві зазначили, що підвищення послідувало за підвищенням країнової стелі України до "B" з "B-" 6 вересня. РДЕ "Метінвесту" залишається на дві сходинки вище стелі.

Fitch вказує на те, що це пов'язано з комфортним покриттям обслуговування зовнішнього боргу у твердій валюті, а також відповідними бізнес і фінансовими показниками "Метінвесту".

Крім Fitch, кредитний рейтинг "Метінвесту" підвищило та міжнародне рейтингове агентство S&P. Зазначається, що кредитний рейтинг емітента і рейтинги єврооблігацій до "B" з "B-", прогноз стабільний.

У S&P відзначили, що "Метінвест" за останні 18 місяців продемонстрував збалансовану фінансову політику з відносно низьким рівнем позикових коштів і позитивним вільним грошовим потоком, зберігаючи адекватність розподілу витрат на ріст і доходи акціонерів.

Обидва агентства також присвоїли попередні рейтинги запропонованим новим єврооблігацій "Метінвесту", які група має намір випустити відразу після викупу до $440 млн існуючих єврооблігацій: Fitch – "BB-(EXP)", S&P – "B".

"Пропоновані єврооблігації на суму не менше $500 млн згладять профіль погашення і зміцнять ліквідність", – вважає S&P.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!