Головна Новини Бізнес економіка Кабмін затвердив модель розділення "Нафтогазу" на кілька компаній
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін затвердив модель розділення "Нафтогазу" на кілька компаній

Рішення дозволить виділити з структури Нафтогазу незалежного оператора газотранспортної системи (ГТС) України

18 вересня 2019, 15:00 comments2781
Поділіться публікацією:
Кабмін затвердив модель розділення "Нафтогазу" на кілька компаній

Кабінет Міністрів України на сьогоднішньому засіданні затвердив анбандлінг для НАК "Нафтогаз України". Про це повідомляє прес-служба Уряду.

"Нарешті ми відокремили транспортування природного газу від його видобутку і поставки. Це те, чого не могли зробити протягом останніх трьох років. Ми створили незалежного оператора у повній відповідності з вимогами європейського законодавства", – йдеться в повідомленні прем'єр-міністра України Олексія Гончарука на офіційній сторінці в Facebook.


Прем'єр-міністр вважає, що анбандлінг дозволить залучити додаткові інвестиції в українську ГТС.

У повідомленні глави Уряду також наголошується, що повноваження по керуванню 100% корпоративними правами держави АТ "Магістральні газопроводи" будуть передані Міністерству фінансів.

Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексій Оржель у свою чергу заявляє, що уряд напрацював модель реорганізації Нафтогазу відповідно до вимог Третього енергопакету.

"Деполітизація теми управління ГТС дасть нам можливість зайняти сильну позицію у майбутніх переговорах", – вважає Оржель.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що підготовка до остаточного відокремлення Оператора ГТС, яка запланована вже з 1 січня 2020 року, відбувається у необхідні терміни. При цьому, транспортування газу відбувається в штатному режимі, як і виконання ремонтних робіт та підготовка до сертифікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!