Головна Новини Бізнес економіка В Уряді пообіцяли зробити доступнішими кредити на землю для українських фермерів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Уряді пообіцяли зробити доступнішими кредити на землю для українських фермерів

За словами глави Кабміну, компенсація відсоткової ставки по кредитах при купівлі землі повинна допомогти фермерам конкурувати за землі з великими агрохолдингами

19 вересня 2019, 13:11 comments1977
Поділіться публікацією:
В Уряді пообіцяли зробити доступнішими кредити на землю для українських фермерів

Уряд надасть малим фермерам в Україні частину компенсації процентної ставки по кредитах при купівлі землі. Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук під час зустрічі з аграріями.

Прем'єр-міністр зазначає, що уряд працює з НБУ над тим, щоб значно знизити ставки за кредитами. Так, вже вдалося знизити ставку на 0,5%. "Я розраховую, що наступного року кредитування в гривні буде 11-12% річних в банках", — заявив Гончарук.

У Кабміні обіцяють оцінити, скільки реально буде коштувати ресурс для великої компанії, у якої є можливість залучати закордонне фінансування і надати фермерам компенсацію відсоткової ставки до такого ж розміру, щоб у них з'явилася можливість конкурувати.

У разі, якщо не вдасться закінчити роботу над цими інструментами, ринок землі не зможуть запустити.

"За цей рік ми точно повинні зробити 2 речі: надати можливість купувати землю, надати фінансовий ресурс середнім і малим господарствам, щоб вони могли реалізувати. Якщо цього не зробити, то необхідного ефекту економічного зростання не буде. Ми розраховуємо, що в результаті запуску ринку українська економіка буде рости ще на 2%", — заявляє голова уряду.

Також у планах Кабміну посилити Антимонопольний комітет задля уникнення монополізацію на ринку землі, а також змінити керівництво Госгеокадастру.

Раніше видання "Коментарі" писало, що законопроект про ринок землі, який передбачає доступ до купівлі землі фізичним та юридичним особам-резидентам України, повинні подати до Верховної Ради до 1 жовтня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!