Зеленський підписав законопроект, який передбачає зелені номери для електромобілів

Законопроект набуде чинності 1 січня 2020 року

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект №10405, який передбачає зелені номери для електромобілів. Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Закон набуде чинності 1 січня 2020 року, і його прийняття передбачає ряд нововведень. Так, протягом 6 місяців із дня публікації законопроекту в урядових ЗМІ, в Україні повинні встановити вимоги до паркувальних місць для електромобілів.

Також будуть введені нові дорожні знаки: "Для електромобілів", "Крім електромобілів" і "Станція зарядки електромобілів". Передбачена і поява штрафів за паркування в недозволеному місці – від 340 до 510 грн.

Відомо, що відповідальність за реалізацію перелічених нововведень покладена одночасно на кілька відомств: Міністерство охорони здоров'я, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство економічного розвитку і Міністерство регіонального розвитку.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що за перші 6 місяців 2019 року в Україні зареєстрували 3,18 тисячі електромобілів, що на 58% більше, ніж за аналогічний період 2018 року.