Головна Новини Бізнес економіка Аграрії по всій Україні протестували проти продажу землі іноземцям
commentss НОВИНИ Всі новини

Аграрії по всій Україні протестували проти продажу землі іноземцям

Всеукраїнська Аграрна Рада провела акцію протесту проти дозволу на продаж української землі сільськогосподарського призначення іноземним громадянам і компаніям

20 вересня 2019, 16:08 comments2518
Поділіться публікацією:
Аграрії по всій Україні протестували проти продажу землі іноземцям

В акції, яка проводилася в 15 регіонах взяли участь понад 15 тис. аграріїв і близько 1000 одиниць техніки.

"Вчора відбувся аграрний форум, на якому Президент заявив, що власниками землі в Україні можуть бути лише громадяни України та українські компанії. Але в процесі форуму з’ясувалося, що так звані українські компаній зможуть мати іноземних засновників", — пояснив голова Всеукраїнської Аграрної Ради Андрій Дикун.

pictureЗа словами лідера аграріїв, представники галузі категорично проти того, щоб іноземні компанії могли володіти українською землею. За його словами, у цих компаній є фінансові ресурси і дешеві кредити, що не дозволяє українським аграріям конкурувати на рівних.

Як стверджують експерти, допуск іноземців на український ринок землі приведе до різкого скорочення кількості робочих місць у сільській місцевості, зменшення витрат на соціальну сферу та розвиток інфраструктури у селах. Ці чинники, у свою чергу, приведуть до зниження сільського населення.

picture

picture

"В Україні на аграрний сектор приходиться 17% ВВП та 40% валютних надходжень. Тому не можна ризикувати, і ставити цілу галузь під загрозу. Ми звертаємося до президента, щоб прояснити питання про власників українських компаній, до Парламенту. І звертаємося до українського народу, тому що питання української землі стосується кожного", — підкреслив Дикун.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!