Головна Новини Бізнес економіка Представники бізнесу спрогнозували курс долара на 2020 рік
commentss НОВИНИ Всі новини

Представники бізнесу спрогнозували курс долара на 2020 рік

90% опитаних зі 104 топ-менеджерів компаній планують на 5-10% підвищити зарплати співробітникам

23 вересня 2019, 14:39 comments8595
Поділіться публікацією:
Представники бізнесу спрогнозували курс долара на 2020 рік

У бюджет на 2020 рік бізнес закладає курс валюти на рівні 28 грн. за долар. Про це свідчать результати дослідження Європейської бізнес асоціації (ЄБА) "Глобальний огляд економіки України", передає Інтерфакс-Україна.

"При плануванні бюджету на наступний рік власники закладають вартість валюти у середньому на рівні 28 грн. за 1 долар. За прогнозами інвесторів, гривня продовжить зміцнюватися, оскільки в минулому році курс був на рівні 30 грн. за 1 долар", — говорить виконавчий директор асоціації Ганна Дерев'янко.

У дослідженні взяли участь 104 топ-менеджери компаній, які входять до складу ЄБА. 77% з них розраховують, що в наступному році бізнес продовжить активно розвиватися, 45% очікують, що їхні доходи в наступному році зростуть на 10-20%.

Також відповідно до дослідження, 46% топ-менеджерів поділилися планами про розширення штату, рік тому таких було 58%. Ще 47% опитаних заявили, що планують залишити кількість співробітників на рівні нинішнього року.

Інвестувати гроші в проекти в Україні планують тільки 33% компаній.

Раніше "Коментарі" писали, що Національний банк України встановив курс долара на понеділок, 23 вересня на рівні 24,43 грн. за дол. – на 18 копійок менше, ніж було в попередній банківський день.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!