Головна Новини Бізнес економіка Госпсуд Києва розгляне позов Коломойського про повернення Приватбанку
commentss НОВИНИ Всі новини

Госпсуд Києва розгляне позов Коломойського про повернення Приватбанку

Призначена дата першого засідання за позовом екс-власника Приватбанку Ігоря Коломойського

23 вересня 2019, 14:41 comments1753
Поділіться публікацією:
Госпсуд Києва розгляне позов Коломойського про повернення Приватбанку

Господарський суд Києва планує розпочати розгляд по суті позову екс-акціонерів Приватбанку про визнання недійсним договору купівлі-продажу цього банку  від 21 грудня 2016 року між Мінфіном і особами, що були на той момент його акціонерами.

Перше засідання призначено на 10:30 ранку 24 вересня.

Як повідомлялося, уряд України 18 грудня 2016 року прийняв рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови. Після чого в капітал банку було виділено понад 155 млрд грн. Екс-власники банку вважають проведену націоналізацію, в результаті якої вони повністю позбулися своїх акцій, незаконною, тоді як ПриватБанк та держава вимагають від них додаткового відшкодування збитків.

В даний час сторони ведуть також численні інші судові суперечки як в Україні, так і в закордонних юрисдикціях. Зокрема, Окружний адміністративний суд Києва 18 квітня 2019 року за позовом Коломойського скасував рішення про націоналізацію Приватбанку. Це рішення було оскаржене Кабміном, Нацбанком і ПриватБанком у травні.

Як повідомляв портал "Коментарі", екс-власник "Приватбанку" Ігор Коломойський вважає, що він має право вимагати частку в акціонерному капіталі установи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!