Головна Новини Бізнес економіка Стало відомо, коли касові апарати замінять програмними РРО
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли касові апарати замінять програмними РРО

У Державній податковій службі розповіли про особливості введення РРО в нашій країні

23 вересня 2019, 16:39 comments3084
Поділіться публікацією:
Стало відомо, коли касові апарати замінять програмними РРО

Навесні 2020 року в Україні програмні реєстратори розрахункових операцій (РРО) можуть замінити традиційні касові апарати. Це повинно статися через півроку після ухвалення Верховною Радою відповідних законів. Про це повідомив глава Державної податкової служби (ДПС) Сергій Верланов, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми відкриваємо можливість для програмних РРО, які будуть безкоштовно надаватися Державною податковою службою. Вже зараз можна завантажити додаток на сайті ДПС і використовувати його через свій електронний кабінет", – зазначає Верланов.

Він також розповів, що виробники протестували шість варіантів програмних РРО, а навесні 2020 року почнеться активна фаза тестування їх компаніями.

За словами Верланова, додаток з програмним РРО вже є на сайті ДПС і отримати його можна безкоштовно.

Голова ДПС пояснив, що платники єдиного податку в ІІ-ІV групах перейдуть на обов'язкове використання РРО тільки з 1 січня 2021 року. До цього, право на використання РРО з'явиться тільки через півроку, а наступної осені розпочнеться фіскалізація деяких галузей.

У той же час, традиційні касові апарати можна буде використовувати і надалі.

Раніше "Коментарі" писали про те, що законопроект №1053 "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг" викликав багато нарікань з боку підприємців. Спочатку назва документа не викликала ніяких побоювань, але на ділі він передбачав посилення використання РРО та наділяв покупців додатковими правами.

Наприклад, при купівлі товару більше ніж на 100 грн. клієнт може перевірити його на справжність та передачу в електронній формі контролюючим органам, а також ініціювати проведення перевірки фіскальними органами. У разі підтвердження перевіркою факту порушення, клієнт зможе отримати 100% вартості придбаних товарів, що дозволило одному з експертів назвати документ "реєстром стукачів".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!