Головна Новини Бізнес економіка Чистий прибуток українських банків зріс у три рази
commentss НОВИНИ Всі новини

Чистий прибуток українських банків зріс у три рази

Найвищий дохід за підсумками минулого періоду 2019 року, у "Приватбанку"

24 вересня 2019, 16:43 comments1750
Поділіться публікацією:
Чистий прибуток українських банків зріс у три рази

За минулий період 2019 року українські платоспроможні банки змогли збільшити свій чистий прибуток у більш ніж 3 рази, порівняно з аналогічним періодом 2018 року. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

"Банківський сектор продовжує бити всілякі рекорди. Так, за 8 місяців 2019 року платоспроможні банки України отримали близько 44 млрд грн чистого доходу. Це в 3,2 рази більше суми, задекларованої банками в минулому році", — наголошується в заяві Національного банку України.

Згідно з наявними даними, близько 58% від загальної суми (ред.- 44 мільярдів гривень), належить державному "ПриватБанку". Його прибуток в цьому році найвищий.

В НБУ також зазначили, що причина, з якої дохід вітчизняних фінустанов настільки виріс, полягає у збільшенні процентних ставок, переоцінці активів і, що головне, у зміцненні курсу національної валюти – гривні.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що колишній керівник представництва Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в Україні Шевки Аджунер подав в Окружний адміністративний суд міста Києва позов до Національного банку України (НБУ).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!