Головна Новини Бізнес економіка У НБУ готуються до прийняття жорстких заходів стосовно банків та МФО
commentss НОВИНИ Всі новини

У НБУ готуються до прийняття жорстких заходів стосовно банків та МФО

В НБУ створено новий підрозділ - Управління захисту прав споживачів фінансових послуг

25 вересня 2019, 11:51 comments2522
Поділіться публікацією:
У НБУ готуються до прийняття жорстких заходів стосовно банків та МФО

Національний банк України отримав повноваження на повне регулювання діяльності мікрофінансових організацій і банків. Крім захисту прав споживачів фінансових послуг, у НБУ хочуть захистити громадян від нав'язування банками непотрібних послуг. Про це йдеться на сайті Нацбанку.

Відповідно до законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів про захист прав споживачів фінансових послуг", НБУ отримав безліч нових повноважень. Тепер регулятор зможе заборонити нав'язування українцям непотрібних послуг, істотну зміну кредитних договорів після їх підписання і недостовірну рекламу, що включає не точну інформацію про умови співробітництва.

Станом на сьогодні в НБУ вже створено спеціальний підрозділ – Управління захисту прав споживачів фінансових послуг – воно буде відповідати за скарги українців, розробку нормативної бази та створення нових вимог до достовірності інформації, що публікується банками та МФО.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Національний банк України має намір випустити в обіг близько 5 млн купюр номіналом 1000 грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!