Головна Новини Бізнес економіка Євробізнес наполягає на збереженні існуючої бази оподаткування при сплаті ренти за видобуток залізної руди
commentss НОВИНИ Всі новини

Євробізнес наполягає на збереженні існуючої бази оподаткування при сплаті ренти за видобуток залізної руди

Європейська бізнес-асоціація пропонує створити стратегічну робочу групу, яка розробить пропозиції щодо зміни механізму ренти за надрокористування з урахуванням думок учасників ринку

26 вересня 2019, 10:45 comments2371
Поділіться публікацією:
Євробізнес наполягає на збереженні існуючої бази оподаткування при сплаті ренти за видобуток залізної руди

Європейська бізнес-асоціація пропонує зберегти існуючу базу оподаткування при сплаті ренти за видобуток залізної руди до набрання чинності змін до Податкового кодексу. Про це йдеться в листі виконавчого директора ЄБА Ганни Дерев'янко, який адресован  голові комітету Верховної Ради з податкової і митної політики Данилу Гетьманцеву і голові Державної податкової служби України Сергію Верланову.

У документі відзначається наявність серйозних розбіжностей в оцінці наслідків від планованої зміни розрахункової бази ренти при видобутк залізної руди.

В ДПСУ відзначають, що додаткові платежі бізнесу в у разі прийняття законопроекту №1210, що передбачає зміна бази розрахунку рентних платежів для залізорудних підприємств – складуть не більше ніж 4 млрд грн.

За інформацією "Укрметалургпром" та Федерації металургів України, рентні платежі виростуть на 10 млрд грн., або в 4-5 разів порівняно з 2018 р.

Європейська бізнес-асоціація пропонує організувати стратегічну робочу групу, яка створить пропозиції щодо зміни механізму ренти за надрокористування з урахуванням думок учасників ринку.

Крім того, асоціація запропонувала в якості компромісного рішення в рамках діалогу влади і бізнесу передбачити в законопроекті №1210 підвищення ренти на видобуток залізної руди у 2020 р. з нинішніх 8,8% до 10% і встановити мінімальний поріг рентабельності на рівні 150% від облікової ставки НБУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!