Шахраї почали дублювати SIM-карти українців для виведення грошей з кредиток

За два місяці шахраям вдалося обдурити понад 20 осіб

В Україні активізувалася нова шахрайська схема по виведенню грошей з банківських карток українців. Головним інструментом в руках шахраїв стали SIM-карти, які зловмисники почали дублювати, щоб отримати доступ до банківських рахунків громадян. Про це йдеться в сюжеті "Сьогодні".

У Києві Кіберполіція нещодавно викрила групу осіб, яка промишляла зломом SIM-карт для отримання доступу до грошей українців.

Журналісти поспілкувалися з однією із таких жертв. Нею стала киянка Марина, яку шахраї обікрали на 3 тисячі гривень.

"Моєму сусідові вдалося якимось чином встановити мій номер собі на телефон. Так він зміг проводити оплату за допомогою моєї карти в Інтернеті. Йому приходили смс-повідомлення з кодом підтвердження для здійснення тієї, чи інший покупки", - каже дівчина.

В Асоціації платіжних систем впевнені, що захистити себе від такого типу шахрайства, дуже просто. Досить відвідати відділення мобільного оператора і прив'язати свою SIM-карту до паспортних даних. Після цього треті особи не зможуть продублювати номер, навіть якщо нададуть оператору всю необхідну для цього інформацію (ред. – баланс рахунку, дату останнього поповнення, три останніх вхідних номери).

Дотримуючись цієї "схеми", сказано в повідомленні, протягом останніх 2-х місяців шахраям вдалося обдурити понад 20 осіб.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що клієнтам "Приватбанку" розсилають СМС-повідомлення з погрозами заблокувати картку.