Головна Новини Бізнес економіка В уряді розповіли, як планують забезпечити прозорий продаж землі
commentss НОВИНИ Всі новини

В уряді розповіли, як планують забезпечити прозорий продаж землі

У Мінекономіки хочуть зробити ринок землі максимально відкритим

26 вересня 2019, 18:44 comments1637
Поділіться публікацією:
В уряді розповіли, як планують забезпечити прозорий продаж землі

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України розглядає електронну дворівневу систему "Прозорро.Продажі", як ключовий інструмент для забезпечення прозорого продажу державних і комунальних земель після запуску ринку землі. Про це заявив перший заступник міністра економіки Павло Кухта, повідомляє прес-служба відомства.

"Застосування електронних аукціонів забезпечить державі ефект, принаймні, у чотирьох важливих аспектах: ми підвищимо конкуренцію і забезпечимо рівний доступ всіх бажаючих до аукціонів, збільшимо надходження до державного бюджету і знімемо з нього зайве навантаження, пов'язане з неефективним управлінням державним майном, а також створимо базу даних, щодо всіх операцій державного та комунального майна", – заявив заступник міністра.

Він вважає, що для того, щоб швидко здійснити процес лібералізації державного управління в економічній сфері необхідно забезпечити прозорий, конкурентний та ефективний розподіл активів, якими управляє держава із застосуванням цифрових технологій, таких як електронна торговельна система "Прозорро.Продажі".

Раніше "Коментарі" писали, що Кабінет міністрів 25 вересня подав до Верховної Ради законопроект про скасування мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!