Головна Новини Бізнес економіка Мінфін і НБУ використовуватимуть платформу Bloomberg для проведення аукціонів з розміщення ОВДП
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінфін і НБУ використовуватимуть платформу Bloomberg для проведення аукціонів з розміщення ОВДП

Система аукціонів Bloomberg використовується в більш ніж у 30 країнах світу

27 вересня 2019, 13:33 comments1799
Поділіться публікацією:
Мінфін і НБУ використовуватимуть платформу Bloomberg для проведення аукціонів з розміщення ОВДП

Міністерство фінансів України спільно з національним банком України (НБУ) пропонують проводити аукціони облігацій внутрішніх державних позик (ОВДП) через електронну торгову систему — Систему аукціонів Bloomberg (Bloomberg's Auction System). Про це повідомляє прес-служба НБУ.

У повідомленні наголошується, що це спростить доступ українським і міжнародним банкам для роботи на первинному ринку ОВДП в нашій країні.

Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца зазначає, що співпраця з Bloomberg допоможе впроваджувати кращі практики у розвитку ринку ОВДП. Він сподівається, що підвищення прозорості і обізнаності інвесторів позитивно вплине на залучення інвесторів.

"Ми раді, що Міністерство фінансів вирішило співпрацювати з Bloomberg для проведення аукціонів у більш ефективний спосіб. Платформа Bloomberg забезпечує оптимальний, економічно ефективний і безпечний спосіб проведення операцій на первинних ринках для емітентів, яким інакше доводиться керувати процесом вручну або розробляти і впроваджувати власну платформу", – зазначає голова глобальних торгових платформ у Bloomberg Ніколас Бін.

Систему аукціонів Bloomberg використовують державні агентства, центральні банки та фінансові установи для проведення аукціонів у електронному вигляді, а учасники ринку відстежують ці аукціони і вносять заявки на покупку. Система забезпечує безпечні умови для випуску та викупу боргових зобов'язань, а також для виконання інших операцій на відкритому ринку — все на єдиній комплексній платформі.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що обсяг вкладень нерезидентів в ОВДП України за підсумками щотижневого аукціону виріс на 8,1 млрд грн., або на 9,1% — до 97 млрд грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!