Головна Новини Бізнес економіка Суд скасував штраф «дочці» російського «Сбербанку»
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд скасував штраф «дочці» російського «Сбербанку»

"Сбербанк" був оштрафований за ризикову діяльність у сфері фінансового моніторингу та інші порушення

27 вересня 2019, 14:28 comments1790
Поділіться публікацією:
Суд скасував штраф «дочці» російського «Сбербанку»

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення НБУ про  штраф, який ввели на українську дочірню структуру російського державного "Сбербанку". Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

Нацбанк оскаржить в апеляційному порядку рішення суду.

У НБУ нагадали, що в грудні минулого року регулятор застосував заходи впливу за порушення законодавства у сфері фінансового моніторингу за результатами відповідної перевірки до "Сбербанку", наклавши на фінансову установу штраф на 94,74 млн грн і видавши письмове попередження.

Національний банк України виявив великомасштабні фінансові операції на загальну суму понад 3 мільярди гривень, характер і наслідки яких дають підстави вважати, що вони можуть бути пов'язані з виведенням капіталів, легалізацією кримінальних доходів, конвертацією безготівкових коштів у готівку та використанням документів, мають ознаки підроблених та недійсних.

Також наголошується, що НБУ неодноразово застосовував до зазначеного банку заходів впливу за подібні фінансові операції в 2015 і 2017 роках.

Як повідомляло видання "Коментарі", Сбербанк продав українську "дочку" Тігіпко. Це перший банк, що Росії вдалося продати. Сбербанк, ВТБ Банк і БМ Банк не знайшли покупців, або їх заявки відхилив НБУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!