Головна Новини Бізнес економіка Бідність не подолати без економічного зростання, - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Бідність не подолати без економічного зростання, - Медведчук

Голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя», народний депутат Віктор Медведчук заявив, що тільки економічне зростання дозволить перемогти бідність

30 вересня 2019, 16:39 comments2851
Поділіться публікацією:
Бідність не подолати без економічного зростання, - Медведчук

Нардеп, коментуючи дані Держслужби статистики про падіння промислового виробництва, заявив, що системна криза в українській економіці не припинилася.

За словами Медведчука, імпорт і перекази заробітчан не допоможуть реалізувати передвиборче гасло влади про "кінець епохи бідності". Крім того, як зазначив політик, перші кроки нової влади не спрямовані на боротьбу з економічною кризою.

Нагадаємо, згідно з даними Держслужби статистики, у серпні 2019 року індекс промислового виробництва знизився на 0,5% в порівнянні з липнем. А в порівнянні з показником річної давнини, скоригованим на ефект календарних днів, знизився на 1,6%. Більш того, в поточному році українська промисловість показувала зростання тільки в березні, коли приріст склав 12%.

Держстат фіксує падіння майже в кожній галузі. Так, видобуток вугілля в серпні 2019 року скоротився порівняно з липнем 2019 р. на 2,3%, а порівняно з серпнем 2018 р. ‒ на 5,5%, видобуток нафти і газу впав на 0,1% і 0,8% відповідно, падіння в переробній промисловості склало 3,5% і 4,1% відповідно, а в машинобудуванні – на 6,2% і 4,7%.

"Є системна криза української промисловості як закономірний підсумок діяльності урядів Яценюка ‒ Гройсмана, спрямованої на деіндустріалізацію країни", ‒ констатував нардеп.

Медведчук також звернув увагу на падіння виробництва в харчовій (на 5,1% і 3,6%) та легкый промисловості (0,9% і 9,6%). За його словами, це свідчить про те, що споживання основної маси українців за рахунок вітчизняного виробництва не росте.

"Без економічного зростання знизити рівень бідності неможливо, а економічного зростання, як бачимо, практично немає", ‒ заявив політик.

За словами Медведчука, зростання ВВП в II кварталі цього року на 4,6% не є коректним показником, так як необхідні дані за весь рік.

Політик упевнений, що скорочення промвиробництва разом із закладеним у бюджет-2020 економічним зростанням всього в 3,3% свідчать про те, що новий уряд не здатний вивести Україну з економічної кризи.

"Вже очевидно, що продовження нинішньої політики нового уряду не забезпечить подолання системної кризи. Та й чи є в уряду Гончарука хоча б антикризовий план дій? Поки нічого подібного українській громадськості представлено не було. Є лише розрізнені і дуже часто суперечливі декларації", ‒ резюмував Медведчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!