Головна Новини Бізнес економіка Медведчук вважає, що відновити індустріальний потенціал України без Донбасу неможливо
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук вважає, що відновити індустріальний потенціал України без Донбасу неможливо

Донбас становить близько 20% всього індустріального потенціалу країни, і регіон потрібно відновлювати

1 жовтня 2019, 12:58 comments1226
Поділіться публікацією:
Медведчук вважає, що відновити індустріальний потенціал України без Донбасу неможливо

Голова Політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук в ефірі програми "Епіцентр української політики" заявив, що без Донбаса неможливо відновити індустріальний потенціал країни.

За словами політика, доля цього регіону Східної України становить близько 20% всього індустріального потенціалу країни.

"Донбас колись обчислювався у таких цифрах, як 18-20% всього індустріального потенціалу країни. Сьогодні він частково зруйнований, частково зупинений, частково не діє. Крім того, економічна блокада, яка злочинно була введена на початку 2017 року паном Порошенко, ще посилила цю проблему ‒ для збереження ось цієї індустріальної бази, для можливості її більш швидкого відновлення і для того, щоб вона діяла в інтересах України", ‒ зазначив Медведчук.

Віктор Медведчук зазначив, що економічна блокада, яку ввів в 2017-му президент Петро Порошенко, порушує пункти Мінських угод, без чого світ в Україні неможливий.

Також він нагадав про реакції країн "сімки", представництва ЄС, посольства США, коли націонал-радикали заблокували і ввели за фактом економічну блокаду, яка потім була введена рішенням Ради національної безпеки і оборони України.

“Незважаючи на це, теза, яка звучала виключно як популізм, інакше я його не розцінюю, "торгівля на крові" ‒ вона стала керівництвом до дії для пана Порошенка. І чого він добився цим? По-перше, він порушив один з пунктів Мінських угод, у якому мова йшла про відновлення економічних і соціальних відносин. Також був порушений пункт про відновленні банківської системи для розрахунків з тими територіями. І тому, коли ми сьогодні говоримо, що це дуже важливо, ‒ дійсно важливо. Ми ж розуміємо, що йшло з тих територій на контрольовані Україною території. Це ж не тільки вугілля, це продукція металургійної галузі, це багато складові приладобудування, машинобудування, багато іншого", ‒ зазначив голова політсили.

Раніше голова Політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук заявляв, що модальності проведення місцевих виборів на контрольованих територіях потрібно узгоджувати з їх представниками, як це прописано в Мінських угодах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!