Головна Новини Бізнес економіка Уряд пропонує знизити рентну плату за видобуток бурштину з 25% до 15%
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд пропонує знизити рентну плату за видобуток бурштину з 25% до 15%

На користь місцевих громад планують направляти 30% рентної плати

1 жовтня 2019, 17:00 comments2088
Поділіться публікацією:
Уряд пропонує знизити рентну плату за видобуток бурштину з 25% до 15%

Кабінет міністрів України пропонує знизити розмір рентної плати за видобуток бурштину з 25% до 15%. Про це йдеться в законопроекті про легалізацію видобутку бурштину, передає Економічна правда.

Законопроект передбачає запровадження тимчасового мораторію на вивезення необробленого бурштину за кордон. Також наголошується, що всі земельні питання щодо доступу до покладів бурштину будуть врегульовані, а такі дублюючі узгодження, як гірничий відвід, дозвіл на зняття родючого шару – ліквідовані.

У документі пропонується видавати ліцензії на видобуток бурштину терміном на 5 років за допомогою аукціонів. Одна ліцензія дозволить проводити розвідку і видобуток бурштину на ділянці площею 10 га.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що 29 вересня Кабмін затвердив пакет проектів законів для впорядкування діяльності з видобування бурштину в західних регіонах країни. Прийняті парламентом зміни передбачають, зокрема, скасування додаткового узгодження процедур дозволів на користування надрами з боку відповідних обласних рад, продаж дозволів через відкриті електронні аукціони, тощо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!