Головна Новини Бізнес економіка Розкрито схеми, як в Україні "в темну" торгують землею
commentss НОВИНИ Всі новини

Розкрито схеми, як в Україні "в темну" торгують землею

Українці зараз не можуть продавати і купувати землю в Україні

7 жовтня 2019, 13:59 comments2706
Поділіться публікацією:








Розкрито схеми, як в Україні "в темну" торгують землею

В Україні відсутній ринок землі, проте все ж продаж ж відбувається, але поза рамками закону. У той же час торгують землею "в тіні". Про це розповів радник прем'єр-міністра з економічних питань Олексій Мушак.

"Земля не купується і не продається "у відкриту". Натомість по-справжньому продається "у тіні". А там — низька ціна і мало податків, зате багато схем" , — зазначив він.

За його словами, влада планує деталізувати ринок землі захистити права власників.

Мушак нагадав, що громадяни країни зараз не можуть продавати, і найважливіше — купувати землю в Україні, тобто купити за кордоном  аграрну землю простіше, ніж у нас.


 "Після того, як закон приймуть, належить прописати в Кабінеті міністрів більшу частину документів і процедур, підтягнути реєстр. Ринок землі планують повноцінно запустити 1 жовтня 2020 року, після закінчення жнив. Бізнес і середній клас одержить час підготуватися", – резюмував чиновник.

Раніше "Коментарі" писали, що Кабінет міністрів 25 вересня подав до Верховної Ради законопроект про скасування мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення.

Нагадаємо, що президент країни Володимир Зеленський розповідав про те, що мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення буде знято до кінця 2019 року.

У свою чергу, прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, після відкриття ринку землі в Україні купівля іноземцями сільгоспземель буде можлива за умови реєстрації юридичної особи в Україні і сплати податків у бюджет держави.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://vesti.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!