Головна Новини Бізнес економіка Держбюджет недоотримав 78 млрд гривень з початку року
commentss НОВИНИ Всі новини

Держбюджет недоотримав 78 млрд гривень з початку року

У Рахунковій палаті розповіли, через що невиконаний план надходжень до держбюджету

8 жовтня 2019, 18:49 comments1765
Поділіться публікацією:
Держбюджет недоотримав 78 млрд гривень з початку року

Загальний фонд державного бюджету України за 9 місяців нинішнього року недоотримав 78,4 млрд грн., що становить 7,2% від планових надходжень. Про це повідомляє прес-служба Рахункової палати.

У повідомленні говориться, що доходи загального фонду за січень-вересень 2019 року виконані на 5,4% — 37,5 млрд грн. За цей період держбюджет недоотримав 13% — 31,1 млрд грн. – планового ПДВ з товарів, які були ввезені в нашу країну. Також на 25,6% – 10,5 млрд грн. – не виконано план по надходженню акцизного податку з тютюнових виробів, які виробляються в Україні. Недоотримані протягом 9 місяців і 19,7% (8 млрд грн.) надходжень частини прибутку державних підприємств та дивідендів на державну частку.

У Рахунковій палаті також заявляють, що критично низькими є показники надходжень у держбюджет грошей виручених від приватизації державного майна. Так, з початку року план виконано лише на 3% – із запланованих 13,4 млрд грн. отримали лише 400 млн грн.

Голова Рахункової палати Валерій Пацкан зазначив, що рік тому невиконання плану надходжень до держбюджету було вдвічі менше – на рівні 17,2 млрд грн., або 2,8%.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що за 8 місяців нинішнього року в державний бюджет надійшло 7,1 млрд грн. при річному плані 1 млрд грн. від розмитнення авто, ввезених в Україну з країн Європи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!