Головна Новини Бізнес економіка Автоматизація банківської діяльності може знищити ще 200 тисяч робочих місць
commentss НОВИНИ Всі новини

Автоматизація банківської діяльності може знищити ще 200 тисяч робочих місць

Сучасні технології можуть залишити без роботи фахівців різних галузей

10 жовтня 2019, 15:46 comments2064
Поділіться публікацією:
Автоматизація банківської діяльності може знищити ще 200 тисяч робочих місць

Згідно зі звітом банківської холдингової компанії, що надає фінансові і страхові послуги в США, Канаді та Пуерто-Ріко Wells Fargo, завдяки використанню у банківській галузі чат-ботів та іншого автоматизованого програмного забезпечення протягом найближчих 10 років можуть бути ліквідовані 200 тис. робочих місць. Про це повідомляє видання Dice.

Сфера обслуговування клієнтів може зіткнутися з масовими скороченнями працівників, у той же час технічні фахівці та фахівці з продажів постраждають набагато менше. Дослідники повідомляють, що деякі люди навіть не знають, що спілкуються з ботами, а не живими людьми, вони звичним для себе чином відповідають на запитання.

Раніше в 2019 році був опублікований аналітичний звіт McKinsey & Co., в якому передбачалося, що через автоматизацію ряди банкірів та інших офісних працівників можуть скоротитися приблизно на третину. Наприклад, більш серйозне програмне забезпечення для бізнес-аналітики дозволить банкам скорочувати чисельність трейдерів. Один з авторів доповіді Метью Стейнерт зазначив, що для досягнення більшого успіху керівники зможуть об'єднати нові технічні можливості з традиційними методами продажів.

Відзначається, що автоматизація значно вплине не тільки на розвиток банківської сфери. Так, компанія PepsiCo в лютому нинішнього року оголосила про скорочення значної частини працівників в рамках плану, який передбачає масштабну автоматизацію та впровадження оптимізації бізнес-моделей.

Дослідження свідчать про те, що покоління Z стурбоване автоматизацією, так як її вплив цих процесів стає все більше поширеним.

Що буде робити суспільство, якщо значна частина населення втратить роботу через автоматизацію? Кілька років тому співзасновник компанії Microsoft Білл Гейтс запропонував ідею "податку на роботів", щоб пом'якшити пов'язані з технологіями проблеми суспільства. Гейтс зазначив, що якщо робот відбирає робоче місце, то його можна обкласти податком. На папері дохід від такого податку може покрити фінансування професійного навчання або певну форму універсального базового доходу.

Запланована ліквідація робочих місць в банківській сфері в чергове доводить, що бажаючі отримати якусь професійну стабільність повинні бути гнучкими і навчатися навичкам, якими не зможуть оволодіти машини. Наприклад, співробітники повинні володіти творчими навичками і вміти співпереживати. Літні співробітники, які вміють знаходити підхід до різних людей, які освоїли навички спілкування на високому рівні, можуть виявитися більш затребуваними, ніж молоді працівники, які на "ти" з сучасними технологіями, але не можуть керувати людьми.

Раніше "Коментарі" писали, що в найближчі роки робототехніка почне сильно впливати на ринки робочої сили в усіх частинах світу. Робочі професії, які не потребують високої кваліфікації, будуть ліквідовані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!