Головна Новини Бізнес економіка ДТЕК розпочав співпрацю з національною енергетичною компанією Хорватії
commentss НОВИНИ Всі новини

ДТЕК розпочав співпрацю з національною енергетичною компанією Хорватії

Під час зустрічі Андрей Пленкович і Максим Тімченко обговорили питання взаємодії Хорватії та України

10 жовтня 2019, 21:40 comments2753
Поділіться публікацією:
ДТЕК розпочав співпрацю з національною енергетичною компанією Хорватії

Сьогодні, 10 жовтня, компанія ДТЕК (донбаська паливно-енергетична компанія) та хорватська національна енергетична компанія HEP d.d. (Hrvatska elektroprivreda d.d.) підписали Меморандум про взаєморозуміння та ділову співпрацю. Підписи під документом поставили Генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко та Голова Правління HEP d.d. Фране Барбарич (Frane Barbarić). У церемонії підписання взяли участь Прем`єр-міністр Республіки Хорватія Андрей Пленкович та Тимчасовий повірений у справах України у Республіці Хорватія Сергій Горопаха.

Меморандум передбачає можливості в сфері торгівлі енергетичними ресурсами, реалізації спільних проєктів на закордонних ринках, в тому числі, інвестиції в енергетичні активи. 

Першим кроком в межах співробітництва ДТЕК з HEP d.d. планується тестова поставка електроенергії дочірньою компанією ДТЕК Hungary Power Trade хорватській компанії обсягом до 2,5 тис. МВт-г в жовтні цього року. Наступного року обсяг торгівлі може сягнути до 1,3 млн МВт-г.

"Вихід на закордонні ринки, міжнародне партнерство – один з векторів довгострокової стратегії ДТЕК. Сьогодні ми вже співпрацюємо з понад 20 європейськими компаніями в галузі трейдінгу енергоресурсами, що підтверджує статус ДТЕК як надійного міжнародного партнера. Підписання меморандуму про співробітництво з компанією HEP d.d., лідером енергетики Хорватії, це черговий крок в розширенні нашої присутності на європейських енергетичних ринках. Ми розглядаємо це як ще один етап зближення української та європейської енергосистем, що є запорукою зміцнення енергетичної безпеки України", – зазначив Максим Тімченко.  

Голова Правління HEP d.d. Фране Барбарич зазначив, що вони очікують, що спільна співпраця сприятиме зростанню і досягненню кращих бізнес-результатів. А, їхнє партнерство забезпечить вагомий внесок у досягнення стратегічних цілей Хорватії, таких як диверсифікація джерел енергозабезпечення та зміцнення енергетичної безпеки і стабільності Хорватії. 

Під час зустрічі Андрей Пленкович і Максим Тімченко обговорили питання взаємодії Хорватії та України в галузі енергетики, зокрема, об’єднання зусиль навколо інтеграції енергетичних ринків та залучення інвестицій. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!