ДТЕК почав співпрацювати з національною енергетичною компанією Хорватії HEP d.d.

ДТЕК підписав меморандум про співпрацю з хорватським підприємством

Компанія ДТЕК і хорватська національна енергетична компанія HEP d.d. (Hrvatska elektroprivreda d.d.) вчора, 10 жовтня, підписали Меморандум про взаєморозуміння і ділове співробітництво. Про це повідомляє прес-служба ДТЕК.

Документ підписали генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко і голова правління HEP d.d. Фране Барбарич (Frane Barbarić). На зустрічі також були присутні прем'єр-міністр Республіки Хорватія Андрій Пленкович і тимчасовий повірений у справах України в Республіці Хорватія Сергій Горопаха.

Зазначається, що у Меморандумі прописані умови для здійснення торгівлі енергетичними ресурсами, реалізація спільних проектів на зарубіжних ринках, включно з інвестиціями в енергетичні активи.

Відповідно до домовленостей, дочірня компанія DTEK Hungary Power Trade здійснить тестове постачання електроенергії в обсязі до 2,5 тис. МВт-год хорватській компанії вже у жовтні цього року. Планується, що наступного року обсяг торгівлі може досягти 1,3 млн МВт-год.

У повідомленні зазначається, що компанія ДТЕК на сьогоднішній день співпрацює з понад 20 європейськими компаніями у сфері трейдингу енергоресурсами. Меморандум про співпрацю з компанією HEP d.d., лідером енергетики Хорватії, у компанії вважають важливим кроком у розширенні присутності на європейських енергетичних ринках.

"Ми очікуємо, що наше співробітництво сприятиме росту і досягненню кращих результатів. Наше партнерство також забезпечить істотний внесок у досягнення стратегічних цілей Хорватії, таких як диверсифікація джерел енергозабезпечення та зміцнення енергетичної безпеки і стабільності Хорватії. В сфері відновлюваної енергетики і ДТЕК, і HEP d. d. вже досягли значного прогресу за останні кілька років. У розвитку "зеленої" енергетики ми бачимо великі можливості для інтенсивного співробітництва", – заявив голова правління HEP d.d.