Головна Новини Бізнес економіка В Україні з початком опалювального сезону зростуть тарифи на воду
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні з початком опалювального сезону зростуть тарифи на воду

Водоканали масово підвищують тарифи

11 жовтня 2019, 14:38 comments2440
Поділіться публікацією:
В Україні з початком опалювального сезону зростуть тарифи на воду

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЭКУ) напередодні опалювального сезону переглядає тарифи на воду, водовідведення та опалення за поданням компаній-виробників і постачальників цих послуг. У 2019 році комісія своїми постановами підвищила тарифи на воду у більшості областей країни. Про це пише "Сегодня".

Тарифи на водопостачання у різних областях відрізняються і залежать від ситуації на місцях. Так, "Житомирводоканал" підвищив тарифи на 4%: вода – з 7,27 грн. до 7,85 грн. за кубометр, водовідведення – з 8,19 грн. до 8,64 грн. за кубометр (цифри наведені без урахування ПДВ). "Вінницяоблводоканал" підвищив вартість води і водовідведення на 7%: за холодну воду – з 8,05 грн. до 8,6 грн. за кубометр, водовідведення – з 4,89 грн. до 5,22 грн. за кубометр. "Дніпроводоканал" підняв тарифи на 21% на холодну воду – з 7,56 грн. до 9,17 грн. за кубометр і на 25% на водовідведення – з 4,98 грн. до 6,21 грн. за кубометр.

У той же час водоканали в багатьох інших регіонах тарифи не встановили, але вже попередили, що споживачам потрібно готуватися до подорожчання послуг. Так, "Київводоканал" попереджає, що підвищує тарифи на 7%: з 9,01 грн. до 9,62 грн. на воду і з 7,97 до 8,51 грн. на водовідведення.

Раніше "Коментарі" писали, що прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що уряд найближчим часом не планує підвищувати тарифи на комунальні послуги в країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!