Головна Новини Бізнес економіка Експерти оцінили шкоду, яку може завдати суспільству неякісна легалізація грального бізнесу
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти оцінили шкоду, яку може завдати суспільству неякісна легалізація грального бізнесу

На думку експертів, метою легалізації грального бізнесу має бути не наповнення держбюджету, а захист інтересів населення

17 жовтня 2019, 11:05 comments5561
Поділіться публікацією:
Експерти оцінили шкоду, яку може завдати суспільству неякісна легалізація грального бізнесу

Неякісна легалізація ринку азартних ігор в Україні може завдати великої шкоди суспільству. Таку думку висловила колишня уповноважена Антимонопольного комітету Агія Загребельська, коментуючи урядовий законопроект про регулювання грального бізнесу, пише "Інтерфакс-Україна".

"На сьогоднішній день дуже важливо забезпечити максимальний громадський контроль, залучення медіа до цього процесу, щоб змусити державу зробити це якісно. Щоб саме суспільство було присутнє за столом переговорів щодо того, яким чином буде відбуватися легалізація", — зазначила експерт.

Загребельська також поділилася побоюваннями щодо самих принципів розробки законопроекту. Мовляв, згідно з даними з її джерел, сьогодні над проектом закону нібито працює бізнес, а також народні депутати та інші посадові особи, які не мають досвіду і глибоких знань у сфері грального бізнесу.

"Відповідно, навіть за найщиріших бажань зазначених осіб текст законопроекту не може бути в такому колі експертному максимально якісним і максимально в інтересах суспільства", — підкреслила екс-уповноважена АМКУ.

Агія Загребельська акцентує увагу на тому, що мета легалізації грального бізнесу полягає не в наповненні держбюджету, відкритті готелів або збільшенні податків, а у захисті інтересів населення.

"Не треба боятися його зарегулювати, тому що держава повинна контролювати на цьому ринку все: де можуть знаходитися гральні заклади, хто може грати, на яких автоматах можуть грати, скільки можна програти, скільки повинно сплачуватися до бюджету, скільки має виплачуватися на добрі цілі, хто ці особи, яким дозволяється організовувати гру (тобто ми повинні знати кожного кінцевого бенефіціара), кому держава довірила збирати кошти для своїх громадян та інше. Я прихильник того, що це має бути дуже суворе регулювання", — зазначила Загребельська.

У свою чергу журналіст видання "Наші гроші" Юрій Ніколов додав, що президент Володимир Зеленський ставив завдання перед урядом розробити законопроект до 1 жовтня. 30 вересня прем'єр Гончарук публічно заявив, що Кабмін готовий подавати документ та окреслив основні положення проекту закону – це легалізація казино, ігрові автомати і 2-2,5 млрд грн, які вони мають намір залучити до держбюджету.

"На мою думку, той документ, який подавався моїми джерелами як урядовий законопроект, що мав у собі величезну дірку розміром з весь нелегальний азартний ринок України. Тобто при, скажімо так, дослівному виконанні цього законопроекту ми просто могли б отримати безвідповідальну легалізацію. Ці захаращені мутанти на вулиці — вони б просто залишилися. Вони б просто стали офіційно існуючими", — заявив Ніколов.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!