Головна Новини Бізнес економіка Україна завершила закачування газу в підземні сховища
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна завершила закачування газу в підземні сховища

Глава компанії «Оператор ГТС України» повідомив, що закачування газу в ПСГ формально завершилося

17 жовтня 2019, 16:47 comments2355
Поділіться публікацією:
Україна завершила закачування газу в підземні сховища

Керівник компанії "Оператор ГТС України" Сергій Макогон повідомив, що закінчився черговий сезон закачування газу в підземні сховища. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Сергій Макогон також зазначив, що формально сезон закінчився, але фізично закачування триває. Також він розповів, що в українських ПСГ в режимі "митний склад" знаходиться 2.32 млрд куб м газу нерезидентів. Це означає приблизно 620 млн грн з ПДВ додаткового доходу для "Укртрансгазу" і, відповідно, значні додаткові надходження до бюджету.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Україна накопичила рекордні обсяги газу в підземних сховищах. На сьогоднішній день обсяг блакитного палива в українських ПСГ перевищив 21 млрд куб. м. Це є рекордним показником за останні 10 років.

Зазначимо, що обсяги газу в сховищах ще наприкінці вересня перевищили торішній максимум на 26%. На той момент в ПСГ було 20 млрд куб. м газу. Тоді в компанії стверджували, що цього обсягу Україні достатньо для безпроблемного проходження опалювального сезону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!