Головна Новини Бізнес економіка Уряд пообіцяв "не кошмарити" малий бізнес
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд пообіцяв "не кошмарити" малий бізнес

З підприємцями уряд буде завжди вести відкритий діалог

18 жовтня 2019, 08:32 comments2213
Поділіться публікацією:
Уряд пообіцяв "не кошмарити" малий бізнес

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук анонсував створення Координаційної ради з питань розвитку мікро — і малого бізнесу.

Чиновник розповів, що в цей апарат увійдуть представники громадських організацій, які захищають інтереси малого бізнесу. У цьому органі влади і підприємці будуть вести діалог і шукати компроміси.

"Ніхто нікого не "кошмарити" не буде", – обіцяє Гончарук.

За його словами, через 2 тижня уряд внесе на розгляд парламенту законопроекти, які будуть стосуватися діяльності малого бізнесу. Ці нововведення змінять умови перебування на першій групі: збільшать річний ліміт доходу (зараз 300 тис. грн), дозволять використовувати найману працю і розширять перелік видів діяльності.

Також Кабмін почне пропонувати пом'якшення відповідальності всіх груп ФОП за подання звітності по РРО, дворічний мораторій на перевірку ФОП всіх категорій, крім "ризикових", забезпечення доступності вже з 1 січня 2020 року безкоштовних програмних РРО для тестування.

Як повідомляло видання "Коментарі", навесні 2020 року в Україні програмні реєстратори розрахункових операцій (РРО) можуть замінити традиційні касові апарати. Це повинно статися через півроку після прийняття Верховною Радою відповідних законів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!