Головна Новини Бізнес економіка Прогнози не справдилися: в Україні "обвалилася" ціна на картоплю
commentss НОВИНИ Всі новини

Прогнози не справдилися: в Україні "обвалилася" ціна на картоплю

Картопля в Україні впала в ціні на 8%, порівняно з показниками минулого тижня

18 жовтня 2019, 16:53 comments17948
Поділіться публікацією:
Прогнози не справдилися: в Україні "обвалилася" ціна на картоплю

Незважаючи на прогнози експертів, на цьому тижні вартість картоплі в Україні істотно знизилася. Про це повідомляє видання EastFruit.

Цей тиждень став знаковим для ринку картоплі в Україні – один з найбільш затребуваних овочів впав в ціні на 8%, порівняно з показниками минулого тижня.

За словами самих виробників, зростання вартості картоплі було обумовлено різким зниженням попиту на даний овоч. Тоді активність покупців сильно ослабла, а імпорт картоплі навпаки, виріс.

На сьогоднішній день картопля продається за 8-11 грн/кг – це на 8% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня. За великим рахунком, йдеться в повідомленні, зниження вартості картоплі – це ініціатива виробників, які не планували тривалого зберігання картоплі.

Що стосується оптового ринку, то там ціна на цей овоч продовжує залишатися високою. Падіння роздрібної ціни на продукцію не вплинуло на оптову ціну.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомило, що через посуху і зливи урожай картоплі в Україні не може похвалитися високими показниками. На тлі цього вартість самого популярного овоча стрімко зросла.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!