Головна Новини Бізнес економіка Експорт агропродукції з України виріс на 22%
commentss НОВИНИ Всі новини

Експорт агропродукції з України виріс на 22%

Україна з початку року помітно збільшила експорт кукурудзи

22 жовтня 2019, 18:51 comments1844
Поділіться публікацією:
Експорт агропродукції з України виріс на 22%

Україна в період з січня по вересень 2019 року збільшила експорт аграрної продукції на 22% — до 15,6 млрд дол. порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомляє "Український клуб аграрного бізнесу".

У той же час імпорт продукції АПК зріс на 10% за дев'ять місяців нинішнього року – до 3,9 млрд дол. Зовнішньоторговельний баланс агропродукції склав 11,7 млрд дол., що свідчить про те, що Україна є нетто-експортером цієї продукції.

Експорт аграрної продукції в Україні є важливою частиною економіки. Так, експорт продуктів АПК займає 42,1%, імпорт – 9,6%. Відзначається, що за рік експорт агропродукції зріс на 5%, тоді як імпорт залишився на тому ж рівні.

Найбільше зросли поставки за кордон продукції рослинництва – на 36%. Найбільш значно на цю цифру вплинув експорт кукурудзи, який виріс на 61% (1,4 млрд дол.), готових харчових продуктів – на 12% (241 млн дол.).

Закуповувати Україна стала більше продукції тваринництва – на 14% (88,5 млн дол.) та готових харчових продуктів – на 9% (143,9 млн дол.).

Раніше "Коментарі" писали, що за минулий період цього року вітчизняні виробники м'яса птиці експортували за кордон близько 303 тис. тонн курятини. Якщо говорити про грошовий еквівалент, прибуток від експорту м'яса склав 439 млн. дол.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!