Головна Новини Бізнес економіка В Україні представили законопроекти щодо легалізації криптовалюти
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні представили законопроекти щодо легалізації криптовалюти

Законопроекти будуть зареєстровані в Раді через 2 тижні

23 жовтня 2019, 12:41 comments4038
Поділіться публікацією:
В Україні представили законопроекти щодо легалізації криптовалюти

Міжфракційне депутатське об'єднання Blockchain4Ukraine заявило про завершення розробки двох законопроектів з легалізації криптовалюти в Україні. Також прийняття цих документів передбачає впровадження технології розподіленого реєстру (блокчейна) у державні реєстри. Про це пише Ain.ua.

Перший законопроект являє собою введення нової термінології, пов'язаної з криптовалютами. Мова про такі терміни як "віртуальний актив", "криптоактив", "майнінг", "маркер", "цифровий актив", "цифрова монета" та інші. Також даний проект закону вводить податок на прибуток, отриманий внаслідок проведення операцій з криптою – 18% для бізнесменів і 5% для фізосіб.

Другий законопроект вносить поправки в закони, пов'язані з корупцією та запобіганням відмивання грошей. Його прийняття зобов'яже українців надавати дані сторін операцій і їх розмір.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Національний банк України встановив курс долара на 23 жовтня на позначці в 24,84 гривні. Порівняно з вівторком, вартість американської валюти зменшилась на 13 копійок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!