Головна Новини Бізнес економіка Молочна галузь в Україні скоро безслідно зникне, - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Молочна галузь в Україні скоро безслідно зникне, - експерт

На відновлення молочної галузі піде не менше 10 років

26 жовтня 2019, 18:01 comments3717
Поділіться публікацією:
Молочна галузь в Україні скоро безслідно зникне, - експерт

Незабаром молочна галузь в Україні може безслідно зникнути. Подібну думку висловила віце-президент Асоціації виробників молока Ганна Лавренюк. Про це повідомляє портал Agronews.

"Якщо ще в 2018 році в Україні було зафіксоване незначне зростання кількості корів, то в цьому році ситуація змінилася кардинально, причому в гіршу сторону. У 2019 році вітчизняне поголів'я корів втратило 6% — це найвищий показник за останні 19 років", — зазначає Лавренко.

За її словами, зараз більшість фермерів масово вирізають корів, щоб вкласти кошти у купівлю землі. І якщо раніше, продовжує експерт, Україна щомісяця втрачала близько 2,5 тис. корів, то в вересні цей показник збільшився удвічі – до 5 тис. корів.

"Якщо зараз нічого не зробити, молочна галузь може зникнути за півроку. Однак варто враховувати, що на відновлення цієї галузі піде не менше 10 років", — підкреслила експерт.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Україна зможе продати молоко і молочну продукцію в Саудівську Аравію. Про це повідомили в Держслужбі України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!