Головна Новини Бізнес економіка У Нацбанку розповіли, як визначити справжність нової купюри в 1000 гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

У Нацбанку розповіли, як визначити справжність нової купюри в 1000 гривень

Нова купюра в 1000 гривень має кілька ступенів захисту

28 жовтня 2019, 17:04 comments2705
Поділіться публікацією:








У Нацбанку розповіли, як визначити справжність нової купюри в 1000 гривень

Заступник начальника відділу департаменту грошового звернення Національного банку України (НБУ) Михайло Луценко розповів, на що варто звернути увагу в першу чергу, щоб визначити справжність нової купюри в 1000 гривень без використання спеціального обладнання. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

У першу чергу, каже Луценко, варто звернути увагу на папір – банкнота надрукована на цупкому папері, яка тактильно відрізняється від звичайної, а також визначити рельєфний друк на лицьовій частині купюри.

Далі потрібно подивитися на банкноту проти світла і перевірити водяний знак, світлий елемент водяного знака, наскрізний елемент і захисну стрічку. Також на купюрі є оптично змінювані елементи: спарк і віконно-захисна стрічка. Якщо нахилити купюру, то елемент спарк міняє колір із золотистого на зелений, також можна побачити об'ємне зображення. При нахилі також можна побачити кінетичний рух зображення на віконній стрічці.

Купюру також можна перевірити за допомогою спеціального обладнання, наприклад, за допомогою ультрафіолетового світла – під його впливом деяка фарба світиться. Банкнота також має захист, який видно при інфрачервоному світлі.

Раніше "Коментарі" писали, що НБУ 25 жовтня ввів в обіг нову купюру номіналом у 1000 гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!