Головна Новини Бізнес економіка Законопроект уряду про риок азартних ігор розроблений в інтересах вітчизняних букмекерів, – Кушнірук
commentss НОВИНИ Всі новини

Законопроект уряду про риок азартних ігор розроблений в інтересах вітчизняних букмекерів, – Кушнірук

Експерт висловив думку про законопроект про ринок азартних ігор

29 жовтня 2019, 10:47 comments1779
Поділіться публікацією:
Законопроект уряду про риок азартних ігор розроблений в інтересах вітчизняних букмекерів, – Кушнірук

Кабінет міністрів України розробив законопроект про ринок азартних ігор, який вже опублікований на сайті Верховної Ради. Експерт Українського аналітичного центру Борис Кушнірук заявляє, що проект закону складено на користь двох вітчизняних букмекерських компаній і невеликої групи російських операторів в особі компаній "Парі Матч", "Фаворит", "Марафонбет", 1xbet, "Ліга Ставок" з метою їх легалізації на ринку.

Експерт заявляє, що через цей законопроект в Україні не зможуть працювати європейські та американські букмекерські компанії, такі як William Hill, Bet365, Ladbrokes та ін.

"Тільки стартові прямі витрати (ліцензія, персонал, оренда приміщення, ставкомати) нового оператора за перший рік для букмекерського сайту і 10-ти букмекерських пунктів повинні скласти не менше 105 млн грн. Це не враховує ремонт приміщень, обладнання приміщень, операційні витрати, маркетинг, який може становити половину операційних витрат. Такі витрати не зможуть окупитися навіть протягом декількох років. Причому держава має намір додатково збирати ще податки з букмекерської діяльності", – зазначив він.

У той же час, букмекерські компанії, які зараз працюють в Україні, не зазнають подібних витрат, так як у них вже є і приміщення, і обладнання, і клієнти.

Кушнірук вважає, що закордонний інвестор у будь-якому випадку виявляється в програшній позиції, так як йому доведеться вкласти великі гроші у розвиток бізнесу, а потім просто сподіватися, що до нього прийдуть клієнти і всі вкладення окупляться. Він заявляє, що закладені в законопроекті ліцензійні платежі зможуть повноцінно платити тільки існуючі великі розкручені наземні пункти і вже працюючі на ринку букмекерські інтернет-проекти.

Експерт вважає, що більш ефективним кроком була б легалізація букмекерства із залученням закордонних компаній, у яких більш відповідальний підхід до ведення бізнесу, сплати податків і які приносять в країну західні стандарти та технології. У свою чергу держава отримала б інвестиції, поліпшення економічного і бізнес-клімату і приклад для розвитку бізнесу в країні.

Раніше "Коментарі" писали, що в Україні до кінця року легалізують видобуток бурштину та гральний бізнес.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!