Головна Новини Бізнес економіка Українці заборгували за комуналку понад 50 млрд гривень: за що найбільші борги
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці заборгували за комуналку понад 50 млрд гривень: за що найбільші борги

Стало відомо за які послуги українці відмовляються платити

31 жовтня 2019, 21:32 comments2337
Поділіться публікацією:
Українці заборгували за комуналку понад 50 млрд гривень: за що найбільші борги

Населення України заборгувало за послуги житлово-комунального господарства (ЖКГ) близько 51 млрд грн., що на 2,1% нижче, ніж станом на кінець вересня 2018 року. Про це пише "УНІАН".

Станом на кінець вересня найбільшим був борг за газ – 22,3 млрд грн., трохи менше за централізоване опалення та гарячу воду – 14,4 млрд грн., за утримання будинку і прибудинкових територій – 4,9 млрд грн., за холодну воду і водовідведення – 4,1 млрд грн., за вивіз сміття – 0,8 млрд грн., за електроенергію – 4,5 млрд грн.

Зазначається, що у вересні середній рахунок за комуналку становив 714,8 грн. Всього в минулому місяці сплатили 5,7 млрд грн., за електроенергію – 3 млрд грн.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні з'явиться ЖКГ-інспекція, яка буде стежити за якістю комунальних послуг, а також буде контролювати, наскільки обґрунтовані тарифи. які прописані у вітчизняному законодавстві, а також у договорах про обслуговуванні.

Інспектори житлово-комунальної інспекції будуть розглядати справи про адміністративні правопорушення в зазначених вище сферах.

У законопроекті передбачені штрафи за невиконання вимог інспекторів (від 150 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), а також при недопущенні інспекції до об'єктів ЖКГ (від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!